Rådgivning inden for commissioning

CXweb udvikler løsninger til bygningscommissioning og i den forbindelse er vi løbende i kontakt med virksomheder inden for processen i Danmark. Dette giver os et unikt indblik i branchens rådgivere af commissioning. Vi har valgt at lade dette kendskab komme alle til gode gennem denne uvildige oversigt.

CXweb partnere med Commissioning

Commissioning Rådgivning C Raadgivning
CXweb-Commissioning-danskelogenergi-forside
CXweb-Commissioning-DEM-logo-forside
CXweb-Commissioning-dk2-logo-forside

læs mere

Lokation: Ishøj

Profil: C-Raadgivning er en teknisk bygherrerådgiver med fokus på indeklima og komform. C-raadgivning et pt. ca. 10 ansatte

Commissioning: “Lad os være limen, der binder de forskellige elementer i et bygningsprojekt sammen, så du er sikret en god og velfungerende bygning fra starten.”

Referencer: Projekter i Carlsbergbyen, Nordøstamager Skole, Bispebjerg Hospital

 

Skjul

læs mere

Lokation: Støvring

Profil: Dansk El & Energi ApS er en rådgivende ingeniørvirksomhed, med særlige kompetencer inden for El- og Energirådgivning. DE&E har pt. 5 ansatte.

Commissioning: DE&E tilbyder commissioning-ledelse som en veldokumenteret kvalitetsstyringsproces med fokus på helhedstænkning og totaløkonomi.

Referencer: 3 daginstitutioner i Aarhus, Paddehatten i Egedal kommune, eventyrhaven i Havdrup for Solrød kommune, samt Viking Link.

 

Skjul

læs mere

Lokation: Aarhus, København & Sønderborg

Profil: DEM er et internationalt rådgiverhus, der udfører energipolitiske projekter, nybyggeri og energirenovering af eksisterende byggeri.

Commissioning:  DEM’s Cx-proces tager udgangspunkt i bygherrens ønsker og krav til driftsmæssige funktioner, med ønsket om at levere commissioning med fokus på praktik frem for teori.

Referencer: Kalvebod Fælled Skole, Midtbyens Gymnasium, Fremtidens Rådhus

 

Skjul

læs mere

Lokation: Aarhus

Profil:D|K2 Bygherrerådgivning er en uafhængig virksomhed indenfor bygherrerådgivning af store og mellemstore byggeprojekter indenfor alle brancher og løser opgaver for​både private virksomheder og offentlige institutioner.

Commissioning: 

Referencer: Viking Link

Skjul

CXweb-commissioning-JSteknik-forside
PME elrådgivning commissioning
Tholstrup radgivende ingeniører

læs mere

Lokation: Ølstykke

Commissioning:

Der er mange gode grunde til at vælge en webbaseret commissioning-proces

Som CXWeb partner kan jht-consulting fører jer igennem en fuldstændig proces,  Bygningsstyrelsens performancetests & milepæle eller en light proces, ved bare at køre Bygningsreglementes funktionsafprøvninger

Referencer: 

Skjul

læs mere

Lokation: Odense

Profil: JS Teknik er startet d.1. september 2017 af Jonas Rosenlund Jensen og Sami Michael Bernbom. De er et automationsfirma med speciale i styring af el, vand, varme, lys og ventilation i bygninger med intelligent automatikudstyr samt energioptimering m.m.

Commissioning: 

Referencer: 

Skjul

læs mere

Lokation: Nivå

Profil: PME blev etableret i år 2000 som et enkeltmandsfirma af Preben Møller.
I 2004 blev firmaet omdannet til et ApS.

PME har arbejdet solidt med struktur og ensartethed i projekterne.

Commissioning: Hos PME ser de et stadig større behov for commissioning i takt med at bygninger bliver mere teknisk komplekse.

Hos PME hjælper de bygherren med commissioning opgaven, så det sikres at bygherrens krav både er dokumenteret og testet ved aflevering.

Referencer: 

 

Skjul

læs mere

Lokation: Sjælland

Profil: Tholstrup Rådgivende Ingeniører er en rådgivervirksomhed med 3 ansatte. De fokuserer på commissioning, teknisk bygherrerådgivning og byggeledelse.

Commissioning: Tholstrup Rådgivende Ingeniører er stiftet af Søren Tholstrup som har været med fra starten til at definere den commissioning-proces som anvendes i Danmark i dag. Tholstrup Rådgivende Ingeniører fokuserer på at levere nærværende teknisk rådgivning og tilpasser et commissioning-forløb til hvert enkelt byggesag.

Referencer:  Fuld DS-3090 Carlsberg Central Office; Novozymes Innovation Campus; Restro-Cx Ombygning af Panum

Skjul

Andre Commissioning udbydere

CXweb-afry-logo
CXweb- Brix Kamp logo
CXweb-constructa-logo
CXweb-cowi-logo

læs mere

Lokation: Herning, Aarhus & København

Profil: ÅF er en ingeniør- og designvirksomhed inden for energi, industri, infrastruktur og digitale løsninger. ÅF har base i Europa men kunder over hele verden, ÅF har 10.000 medarbejdere globalt, hvoraf de danske kontorer udgør 550 medarbejdere indenfor byggeri, arkitektur, industri, infrastruktur og lysdesign.

Commissioning: ÅF tilbyder commissioningydelser fra projektets start og til overdragelse. De har fokus på at tilpasse hver enkel commissioningopgave, så det passer til det aktuelle projekt. ÅF har selv udviklet et testkoncept, som bruges til test af tekniske anlæg ved aflevering af et byggeri. Derudover underviser ÅF i Commissioningprocessen. ÅF har en særskilt Commissioning afdeling.

Referencer: Det Nye Aarhus Universitetshospital Skejby (alle byggefelter), Mærsk – Lyngby Hovedgade, Psykiatrisk Hospital Skejby, Journalisthøjskolen – Aarhus, Ørestad Syd 1.2, Campus Erhvervsakademiet Lillebælt Odense, Wildcat Datacenter – Viborg, Ny akutafdeling Viborg sygehus, Great Northern – Spa og wellness center og Det nye Odense Universitetshospital.

Skjul

læs mere

Lokation: Hjørring

Profil: Brix & Kamp er en af Danmarks ældste rådgivende ingeniørvirksomheder med rødder tilbage til 1930´erne.

De dækker i dag Nordjylland med kontorer i Hjørring, Aalborg og Frederikshavn, men arbejder i hele Danmark og i udlandet.

Commissioning: I takt med den øgede fokus på energiforbrug og indeklima, er kompleksiteten af bygningsinstallationer øget. Det har derfor vist sig nødvendigt at øge indsatsen omkring de tekniske installationer i forbindelse med overdragelse og ibrugtagning af et byggeri. Der er gennem de seneste år arbejdet med flere metoder til at sikre anlæggenes retmæssige funktion.

Referencer:

Skjul

læs mere

Lokation: Silkeborg

Profil: Sundhed og trivsel i hverdagen er afgørende præmisser for vores velfærd og velstand. Dog ser vi et stigende antal danskere, der sygemeldes med stress, depression og udbrændthed. Bør vi ikke gøre noget ved det?
Som rådgiver indenfor byggeriet, ser vi det som en del af vores opgave at gøre noget ved problemet. Ganske enkelt fordi det ødelægger samfundet!

Commissioning: Constructa tilbyder Commissioning til virksomheder, offentlige bygherrer og andre, som har brug for et eftersyn af deres eksisterende bygningsmasse – samt entreprenører og andre, der ønsker Commissioning som en del af processen ved nybyggeri.

Referencer: 

Skjul

læs mere

Lokation: Sjælland, Jylland, og Fyn

Profil: Cowi er et internationalt rådgiverhus med over 4500 ansatte i Danmark, deres afdeling for bygherrerådgivning kombinerer teknologi med traditionel bygningsvidenskab og arkitektur.

Commissioning: Cowi’s tilgang til commissioning ligger tæt op ad DS3090, de anser commissioning som en proaktiv proces, men opererer også med retrospektiv commissioning.

Rerencer: Cowi har været med fra starten af comissioning-projekter i Danmark, deres første projekt var DR-Byen (2007).

Skjul

cxpartner logo
CXweb-cx1-rådgivende-ingeniører
CXweb-ekj-rådgivende-ingeniører
Ekolab commissioning

læs mere

Lokation: Allerød

Profil: CxPartner ApS er startet af Dennis Bang og Martin Aasen i 2020, for at levere teknisk bistand af høj kvalitet. Begge har de en fortid i Danfoss og IMI Hydronic Engineering, hvor de har arbejdet med indreguleringsteknik og dimensionering af ventilsystemer og automatik. Med opstarten af virksomheden følger et ønske om at levere topklasse rådgivning i øjenhøjde med alle aktører på projekterne.

Commissioning: 

Referencer:

Skjul

læs mere

Lokation: Herning

Profil: CX1 er en mindre virksomhed med fokus på commissioning rådgivning. De udbyder også kurser i commissioning.

Commissioning: CX1s læner sig op af DS-3090.

Referencer: Stauning Wiskey, Danske Bank Finanscenter (Odense), Frederiks Plads (Aarhus) og Bygning 310 DTU

 

Skjul

læs mere

Lokation: København, Aalborg, Odense & Viborg

Profil: EKJ er et rådgiverhus med ca. 250 ansatte. EKJ er en værdiskabende teknisk rådgiver, der bistår sine kunder i forbindelse med planlægning, projektering, opfølgning og ledelse inden for anlæg, miljø og byggeri.

Commissioning:  EKJ udbyder commissioning med fokus på at bygherrens krav verificeres på tværs af grænsefladerne og at driftspersonale får de rette og nødvendige kompetencer til at drive virksomheden. De fokuserer på Bygningstyrelsens Milepæle.

Referencer: Mærskbygningen, Rødekro skole, Sionsgade daginstitution

 

Skjul

læs mere

Lokation: Århus

Profil: Ekolab er en rådgiver med ca. 25 ansatte. Ekolab fokusere på bæredygtige energiløsninger så som lavenergi byggeri, vedvarende energi og bæredygtigt byggeri.

Commissioning:  Ekolabs indgang til commissioning var bæredygtigheds certificeringer, idag udbyder de både bygnings-commissioning og system-integration. System-integratoren står for teknisk rådgivning og kvalitetsikring, rollen støtter op der hvor total entreprenørens tekniske viden ikke er tilstrækkelig.

Referencer: Den skandinaviske designskole, Stark hovedkontor, Aarhus skøjtehal

 

Skjul

CXweb-Exigo-logo
CXweb-Frandsen-Søndergaard
CXweb-hvac-logo
CXweb-jl-engineering-logo

læs mere

Lokation: Aarhus

Profil: Hos Exigo har de specialiseret sig i at hjælpe bygherrer og entreprenører med projekt- og risikostyring i komplicerede byggeprojekter. De er førende specialister i integrering af 3D-modellering og projektstyring.

Commissioning: I dansk byggeri er man i de seneste år blevet mere opmærksom på grænsefladen mellem byggeriets udførelse og den efterfølgende aflevering og idriftsættelse. Eksempelvis er commissioning-begrebet blevet adopteret fra skibsindustrien, hvilket fordrer en proaktiv dialog- og kvalitetsstyringsproces med fokus på projektets totaløkonomi og installationernes samspil. Ligeledes skriver værdibyg følgende, i deres manual for drift-orienteret byggeproces, om idriftsættelse- og aflevering; ”Perioden er ofte meget intens med fokus på fejl og mangler, men en god idriftsættelse kræver, at der afsættes ressourcer til dialog mellem driftsorganisationen og de udførende samt at brugernes behov bliver tilgodeset.”

Referencer: 

Skjul

læs mere

I

Lokation: Aalborg

Profil: Frandsen & Søndergaard er et rådgiverhus med ca. 25 ansatte bestående af: konstruktionsingeniører, bygningskonstruktører, VVS-/ EL-ingeniører, tekniske designer samt byggeledere m.m

Commissioning:  F&S ser commissioning som en proaktiv kvalitetsstyringsproces fokuseret på totaløkonomi og teknisk sammenspil. De tilstræber en minimalistisk og praktisk commissioning-proces.

Referencer: Sundhedshus Sæby, Daginstituationen Humlebien, Rolighedsbørnehaven Thisted

 

Skjul

læs mere

Lokation: Helsinge

Profil: HVAC Rådgivning blev stiftet i april 2021 af Mikkel Andersen. Målsætningen med virksomheden er at levere rådgivning i høj kvalitet indenfor et niche område i HVAC-branchen. Jeg tror på der er et marked for disse ydelser også udenfor Storkøbenhavn. Jeg mener at den direkte kontakt med kunden, som et mindre konsulentfirma har, skaber mere værdi og tillid for begge parter.

Commissioning: Hvac arbejder med commissioning indenfor udarbejdelse af bygherrekrav, projektgranskning, granskning af dokumentation og kontrolmålinger.

Referencer: 

Skjul

læs mere

Lokation: Brøndby

Profil: JL er rådgivende ingeniører med speciale i tekniske installationer. De har arbejdet med rådgivning i alt fra mindre renoveringsopgaver til store nybyggerier, for en række forskellige bygherre. Bl.a. har de bidraget til flere skoler, kontor- og erhvervsejendomme samt boligbyggerier i hele hovedstadsområdet.

Commissioning: JL engineering udvikler commissioning indenfor “Commissioning-ledelse” og “tværfaglig idriftsætningskontrol”.

Referencer: 

Skjul

CXweb-KUBEN-management
CXweb-Niras
norconsult commissioning

læs mere

Lokation: Aarhus og København

Profil: KUBEN er en bygherrerådgiver med fokus på energirådgivning med ca. 130 ansatte.

Commissioning: KUBEN har specialiseret sig i uvildig facilitering af commissioning, processen baseres på fremgangsmåden fra DS-3090.

Referencer: VUC Storstrøm, Erhvervshus i Carlsberg byen og Filmbyen Aarhus

 

Skjul

læs mere

Lokation: Sjælland og Jylland

Profil: Artelia er et dansk rådgivende ingeniørhus med over 800 ansatte, deres fokus er primært på byggeri, energi & industri og infrastruktur. Artelia har kompetencer inden for blandt andet: bygherrerådgivning, tekniske installationer, indeklima og facility management.

Commissioning: Artelia fokuserer hovedsageligt på de mere praktiske aspekter af commissioning og deres overordnede fokus er driftsoptimering og tværfaglig koordinering.

Referencer:  Kontorbyggeri på Kalvebod Brygge.

Skjul

læs mere

Lokation: Sjælland, Jylland og Fyn

Profil: Niras er et rådgiverhus med over 1800 ansatte i Danmark, hvis største forretningsben er byggeri. De har blandt andet afdelinger inden for bygherrerådgivning, projektering, byggeledelse, bæredygtighed, indeklima og energi.

Commissioning: Niras har udført commissioning på byggeprojekter af meget forskellig karakter, derfor har de en fleksible tilgang. For Niras er det primære formål med commissioning at optimere ibrugtagning og drift.

Referencer: Erhvervsakadermi Lillebælt og BLOX parkeringskælder

Skjul

læs mere

Lokation: Afdeling i Aalborg, Aarhus & København

Profil: Norconsult har ca. 200 medarbejdere i Danmark og 3.500 på verdensplan. De har for nyligt opkøbt KAAI som gennem en årrække har udbudt commissioning.

Commissioning: Norconsult udfører Commissioning efter standarden DS-3090.​

Referencer: Cobracable, div. almene byggerier og byggeri for kommunerne: Silkeborg, Favrskov og Viborg.

Skjul

OBH_logo_white
CXweb-Ojas-logo
CXweb-Ramboll-Logo
CXweb-sinuz-logo

læs mere

Lokation: Odense

Profil: OBH-Gruppen er en virksomhed med 210 ansatte, der udbyder rådgivning inden for alle aspekter af byggeri, herunder projektering, tilsyn og mangelgennemgang, samt bygherrerådgivning i forbindelse med byggeri og renovering.

Commissioning:  OBH-gruppens tilgang til commissioning er praktisk og tæt knyttet omkring krav og verificering i form af performancetest.

Referencer: Holbæk Sportsby, Pakhusene (53 lejligheder), august have- Bæredygtige boliger Odense, Mercedes bilhus Middelfart

 

Skjul

læs mere

Lokation: Aalborg, Aarhus, Horsens, Sønderborg, Odense, Roskilde, København.

Profil: OJ er et af Danmarks største partnerejede rådgivende ingeniørfirmaer med fokus på byggeri og anlæg, og arbejder tæt sammen med private og offentlige bygherrer om projekter af alle størrelser – lige fra alment boligbyggeri og institutioner til store, komplekse byggerier inden for erhverv og industri, laboratorier eller sygehuse.

OJ arbejder med byggerier fra start til slut, dvs. fra den indledende idéfase, planlægning og projektering videre gennem opførelse til den endelige ibrugtagning og drift.

Commissioning: Som bygherre ønsker du at overtage et perfekt fungerende byggeri, der er fejlfrit, energioptimeret og rentabelt i drift.

Hos Oluf Jørgensen A/S har de ekspertisen inden for byggefagets forskellige specialer og fagområder, og de tilbyder at udføre commissioningprocesser fra planlægning og projektering til udførelse og aflevering.

Referencer: Amager Ressourcecenter, Social- og sunhedsskolen holstebro, Rigspolitiet nyt domicil, Aalborg universitet, Nomeco One & Jægersborghave plejecenter.

Skjul

læs mere

Lokation: Sjælland, Jylland og Fyn

Profil: Rambøll er et multidisciplinært rådgiverhus med ca 3000 ansatte i Danmark. Rambøll har kompetencer indenfor alle aspekter af byggeri og anlæg, inklusiv tekniske installationer, bygherrerådgivning, arkitektur og indeklima.

Commissioning: Rambøll har en alsidig tilgang til commissioning, de modificere DS-3090 til de forskellige opgaver og operere også med milepæle og performance tests.

Referencer: Mærstk-tårnet, NeroportScanport og Nordea Domicil Amager.

Skjul

læs mere

Lokation: København

Profil: Sinuz er en bygherrerådgiver med ca. 5 ansatte der har kompetencer indenfor byggerådgivning og projektering.

Commissioning: SINUZ yder rådgivning indenfor commissioning, både i projekteringsfasen, udførelsesfasen og ved aflevering og idriftsættelse.

Referencer: 

Skjul

CXweb-sweco-logo
wsp-logo

læs mere

Lokation: Sjælland, Jylland og Fyn

Profil: Sweco er et internationalt rådgiverhus med 14.500 ansatte globalt og over 1000 medarbejdere i Danmark. Sweco tilbyder blandt andet rådgivning inden for tekniske installationer, bygherrerådgivning, projektering, arkitektur – og så har Sweco en afdeling for Facilities Management rådgivning med 90 medarbejdere, som rådgiver omkring drift af byggeri.

Commissioning: Sweco har haft en central rolle i udbredelsen af Commissioning i Danmark, især som forfatter til den første branchestandard, DS3090, og til Værdibyg’s vejledning. Sweco underviser og holder oplæg om Commissioning på det danske marked og deltager aktivt i den internationale udvikling af markedet gennem særligt ASHRAY og REHVA.

Referencer: Bl.a. Axel Towers (ATP Ejendomme), Hovedsæde – udvidelse af køleforsyning (A.P. Møller Mærsk), Nyt hovedsæde (Carlsberg), Københavns Universitet Amager byggeafsnit 3 (BYGST), Psykiatrisk Hospital Skejby (KPC), Opførelse 3 finanshuse (Danske Bank)

 

Skjul

læs mere

Lokation: Høje Tåstrup

Profil: WSP blev etableret som en lokal virksomhed i Nordamerika for over 130 år siden. I dag er de en global organisation, og fortsætter med at vokse og ekspandere. Deres mål er at fremtidssikre vores samfund og miljø.

Commissioning: Commissioning er med til at sikre velfungerende bygninger og er en god investering for at opnå forventede resultater Denne helhedstænkning sikrer høj kvalitet af byggeprocessen og bygnings totaløkonomi, og er ligeledes en forudsætning for et grønnere og fremtidssikret byggeri.  I WSP hjælper de bygningsejere med at opnå kort- og langsigtede mål for forbedret ydeevne.

Referencer: 

Skjul

(Commissioning Rådgivnings databasen er revideret i November 2021)

Skriv til info@cxweb.dk for henvendelser